באדיבות שף חנוך בר שלום לרטבי סלט הלמנס
באדיבות שף חנוך בר שלום לרטבי סלט הלמנס
המרכיבים:
1 קג' בטטות מקולפות וחתוכות לקוביות בעובי של כ-1.5-2 ס"מ
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל לבן
5 כפות רוטב הלמנס חרדל דבש
הגשה
4 בצלים ירוקים פרוסים דק
4 כפות גרגרי רימון
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
* מערבבים את הבטטות עם השמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
* צולים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ- 30 דק' או עד שהבטטות יתרככו. מוציאים מהתנור ומצננים.
* מערבבים עם הרוטב ומשהים לפחות למשך שעתיים לספיגת הטעמים. מעבירים ל צלחת הגשה. מעטרים בבצל הירוק והרימונים מטפטפים מעל שמן זית ומגישים.