מאפה מתוק לראש השנה: מתכון למאפינס דבש, של הקונדיטורית אורית מורן. באדיבות יריד האוכל בדיזנגוף סנטר.
מאפה מתוק לראש השנה: מתכון למאפינס דבש, של הקונדיטורית אורית מורן. באדיבות יריד האוכל בדיזנגוף סנטר.
אופן ההכנה בשלושה שלבים:
שלב א'
¾ כוס סוכר
כוס תה חזק
כוס שמן
כוס דבש
3 חלמונים
1 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן
קורט מלח
– להכניס את כל החומרים לקערה גדולה ולבחוש עד שאין גושים.
שלב ב'
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתייה
½ 3 כוסות קמח
½ כוס אגוזים קצוצים דק
– לערבב את החומרים בנפרד, ואח"כ להוסיף לתערובת משלב א'. לבחוש עד שנוצר בצק.
שלב ג'
3 חלבונים
¼ כוס סוכר
* לחמם את התנור לחום בינוני.
* להקציף את החלבונים. כשמתקבל קצף להוסיף את הסוכר ולהמשיך להקציף עד שהקצף הופך גמיש.
להוסיף את הקצף לבצק משלב ב' בתנועות סיבוביות ולצקת לתבניות מאפינס מסיליקון או לתבנית משומנת גודל 26.
* לאפות בחום בינוני כשעה. אפשר לבדוק מוכנות המאפה ע"י קיסם. העוגה מוכנה כאשר צבעה חום והקיסם נקי. להוציא מהתבניות אחרי צינון.