המתכון באדיבות השף מוטי בוחבוט שף ראשי מלון ענבל ירושלים
החומרים ל-10 סועדים
500 גר' כבדיי עוף צלויים ומוכשרים
5 ביצים קשות
100 מ'ל יין אדום מתוק
2 בצלים גדולים פרוסים לחצאי טבעות
מלח , פלפל
100 גר מרגרינה בטעם חמאה.
4 כפות ברנדי
100 גר' בצק עלים חתוך לרצועות בגודל 10 על 5 ס'מ מרוח ביצה ושקדים פרוסים מולבנים , אפוי בתנור בחום 180 מעלות כ – 20 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
ההכנה:
* לצלות את הכבד לצורך הכשרתו
* ליצוק למחבת את המרגרינה להוסיף את הבצל עד לקבלת צבע זהוב
* להוסיף פנימה את הביצים , כבדיי העוף , יין אדום , להשלים טעם ולצמצם מעט את הנוזל עי' השארת המחבת על האש כ – 4 דקות.
* לצנן את הכבדים, לטחון את כל העיסה במכונת בשר לטחינה דקה ועדינה, לבדוק טעמים ואם צריך להוסיף מלח , פלפל, להוסיף את הברנדי ולערבב.
* לחצות את פרוסות הבצק עלים האפויות לזלף מעליו את מוס כבד העוף
* לכסות בכובע הבצק עלים .
לקישוט:
42 יח' אגסים קלופים פרוסים לשישיות ומבושלים ביין לבן וסוכר כ 15 דקות , במחבת חמה להמיס כ 5 כפות סוכר לכרמל ולהוסיף פנימה את האגסים עד לקבלת מעטה כרמלי מעל ולהגיש.
יש להניח את מוס הכבד על צלחת הגשה ולייד להניח מעט מהאגסים ולהגיש.