מותג האפייה maimon's מגיש לראש השנה מתכון להכנת כיסוני תפוחים
מותג האפייה maimon's מגיש לראש השנה מתכון להכנת כיסוני תפוחים
החומרים:
31/2 (500 גרם) כוסות קמח לחם
1 שקית (7 גרם) שמרים יבשים
1/2כוס (100 גרם) סוכר
3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
3 חלמונים
גרידת 1/2 לימון
120 גרם חמאה מומסת, לא חמה
1 כפית מלח
1 מיכל מלית תפוחי עץ maimon's
1 ביצה טרופה להברשה
אופן ההכנה
* בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, סוכר ושמרים כדקה.
* מוסיפים חלב, חלמונים, קליפת לימון, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי.
* מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (בערך שעה).
* מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
* מיישרים את השוליים וחותכים לריבועים שווים (בגודל 10X10 ס"מ ).
* שמים במרכז כל ריבוע כף מהמלית, וסוגרים באופן הבא: מקפלים פינה אחת מעל המלית , ומקפלים את הפינה הנגדית כך שתכסה את קצה הפינה הראשונה. מקפלים פינה שלישית מעליהן, ואת הפינה הרביעית מעל הכל – אמורה להתקבל מעטפה כמעט סגורה לגמרי (זה בסדר אם המלית קצת מציצה).
* מניחים את הכיסונים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומניחים לתפיחה עד שהכיסונים מכפילים את נפחם.
* מחממים תנור ל-190 מעלות.
* מברישים בעדינות בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהכיסונים זהובים.