המתכון באדיבות צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf במלון "שרתון" תל אביב
המתכון באדיבות צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf במלון "שרתון" תל אביב
חומרים:
4 בננות בשלות חתוכות לטבעות
בצק עלים בגודל 30 על 30 ס"מ
2 כפות אבקת סוכר
100 ג" שקדים טחונים
2 חלבונים
1 כפית גרדת לימון
הכנת המנה:
הכנת הבצק: מניחים את בצק העלים על גבי נייר אפייה וחותכים ל-4 חתיכות זהות בגודלן (ניתן לקרוץ בעזרת קערה צורת עיגול לטארט). דוקרים את הבצק בעזרת מזלג בכדי למנוע את תפיחתו בזמן האפייה.
הכנת קרם השקדים: מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
הכנת המנה: מכניסים לשק זילוף ומזלפים את הקרם על גבי תחתיות הטארט עד לעובי של חצי סנטימטר. מחממים תנור ל-220 מעלות. 5. מסדרים יפה את הבננות על גבי קרם השקדים ומפזרים את אבקת הסוכר מלמעלה. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 10 דקות עד שהבצק מזהיב והבננות מתקרמלות.