המתכון באדיבות: שף אורי ארנון, מסעדת ארנולד'ס.
המתכון באדיבות: שף אורי ארנון, מסעדת ארנולד'ס.
המצרכים:
1.5 ק"ג בשר ראש עגל, חתוך לקוביות של ארבע על ארבע.
10 גרם מלח
10 גרם ג'ינג'ר
10 גרם פלפל לבן
חצי כוס שמן
200 גרם סוכר
3 כפות רכז רימונים
גרעינים משני רימונים
3 מקלות קינמון
אופן ההכנה:
* בטאג'ין (קדרת חמר מרוקאית – למי שעדיין לא קלט) מחממים מעט את השמן, ומניחים את חתיכות בשר הראש להזהבה קלה (סגירה)
* מוסיפים: מלח, ג'ינג'ר, פלפל, מקלות קינמון, סירופ רימונים וגרעינים מרימון אחד.
* ממלאים מים לכדי כיסוי הבשר. מכסים את הכלי ומבשלים על אש חזקה, עד רתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כשעה וחצי.
להגשה: מפזרים את הגרעינים מהרימון השני, ומעט ירק לשבור את הצבע הכהה.
רצוי להגיש לצד אורז או קוסקוס טוב