מתכון לראש השנה: בריוש אתרוגים.
באדיבות הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט
מתכון לראש השנה: בריוש אתרוגים.
באדיבות הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט
חומרים לבצק
500 גר' קמח
10 גר' מלח
100 גר' סוכר
4 ביצים
300 גר' חמאה
100 גר' חלב
20 גר' שמרים
קליפת לימון
* לערבב חלב ושמרים בקערה בצד
* לערבב קמח, מלח וסוכר
* להוסיף ליבשים את הביצים ולערבב
* להוסיף חלב ושמרים ולערבב היטב
* להוסיף את החמאה וללוש עד שהיא נספגת בבצק
* לכסות ולשים במקרר
מילוי שקדים
100 גר' אבקת סוכר
100 גר' שקדים מולבנים טחונים
כפית גדושה קורנפלור
100 גר' חמאה
1 ביצה
2 כפות רום
* לערבב הכל יחד ולקרר במקרר
150 גר' אתרוגים מסוכרים קצוצים
* לחלק את הבצק ל- 10 חתיכות
* לרדד כל חתיכה למלבן
* למרוח על המלבן קרם שקדים, לפזר מעל אתרוגים
* לקפל ל- ½ לאורך ולקפל שוב ל- ½ ברוחב
* להניח בתוך תבנית בריוש
* לתת לתפוח עד שמכפיל את נפחו
* למרוח בביצה ולאפות כ- 20 דקות עד שזהוב