מתכון לפטיפור קוקוס ושוקולד לבן בציפוי שוקולד על מקל קינמון
מאת השפית בל קפצן ל'סוגת'
מתכון לפסח – קינוח כשר לפסח: פטיפור קוקוס ושוקולד לבן בציפוי שוקולד על מקל קינמון
מאת השפית בל קפצן ל'סוגת'
מצרכים ל 12 פטיפורים
לפטיפורים
1 פחית חלב קוקוס
2 כוסות קוקוס טחון
60 גרם חמאה
200 גרם שוקולד לבן
לציפוי שוקולד
200 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמן קנולה
100 גרם שוקולד לבן
מקלות קינמון
אופן הכנה
* בסיר קטן מחממים יחד את החמאה וחלב הקוקוס עד להמסת החמאה. מוסיפים את השוקולד הלבן בהדרגה עד להמסתו בתערובת. מסירים מהאש, ומעבירים לקערה. מוסיפים פנימה את הקוקוס הטחון ומערבבים.
* כעת יוצרים כדורים מהתערובת, ובמרכז כל כדור נועצים מקל קינמון. מקפיאים מספר שעות עד שהתערובת מתקשה לחלוטין.
* בסיר כפול ממיסים את השוקולד המריר. מוסיפים את השמן ומערבבים לתערובת מבריקה וחלקה. מסירים מהאש.
* בסיר נוסף ממיסים שוקולד לבן עד לקרם חלק.
* מוציאים את הפטיפורים מהמקפיא ובעזרת המקל טובלים את הפטיפורים בשוקולד עד לציפוי מלא.
* טובלים מזלג בתערובת השוקולד הלבן המומס ומזלפים בעזרתו עיטור נוסף על השוקולד המריר.
* שומרים במקפיא עד ההגשה.