מתכון לפסח: עוגת אספרסו קרמל , מתכון לפסח
מתכון כשר לפסח: עוגת אספרסו קרמל.
עוגת אספרסו קרמל – כשרה לפסח
מרכיבים:
תבנית עגולה, קוטר 24 סמ' , משומנת בספריי שמן, או שתי תבניות אינגליש קייק
העוגה:
220 גרם סוכר (1 כוס + 1 כף)
6 ביצים מופרדות
3/4 כוס שמן קנולה
160 גרם אגוזים טחונים (1 כוס)
40 גרם אגוזים קצוצים גס (1 כוס)
210 גרם שקדים טחונים (2 ו-1/2 כוסות)
2 כפות ברנדי
סירופ קרמל:
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
100 מ"ל שמנת מתוקה
קורט מלח ים אטלנטי
קרם קפה:
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפיות סוכר
1 מנת אספרסו או 2 כפות ליקר קלואה
1 כפית אינסטנט פודינג וניל
ציפוי שבבי קרמל:
400 גרם סוכר (2 כוסות)
אופן ההכנה
העוגה
* מחממים את התנור ל 170 מעלות.
* מקציפים במהירות גבוהה את החלבון ומוסיפים בהדרגה מחצית מכמות הסוכר, עד לקבלת קצף יציב.
* מקציפים לחוד את החלמונים עם המחצית השנייה של הסוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
* מקפלים את תערובת החלמונים לתוך הקצף הלבן.
* מוסיפים תוך כדי תנועות קיפול את האגוזים, השקדים, הברנדי ולבסוף את השמן.
* יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 40 עד 45 דקות.
* מצננים כחצי שעה והופכים את העוגה כשצידה החלק כלפי מעלה.
סירופ קרמל:
* ממיסים סוכר עם קורט המלח במחבת כבדה ומחממים כ-5 דקות על להבה נמוכה, עד לקבלת הקרמל.
* מחממים לחוד שמנת מתוקה (לא להרתיח) ומוסיפים אותה בהדרגה, תוך כדי ערבוב, לתערובת הקרמל.
* ממשיכים לבשל ולערבב עד לקבלת סירופ חלק.
* יוצקים על העוגה ומצננים כחצי שעה.
קרם קפה
* מקציפים את כל החומרים יחד עד לקבלת קצפת יציבה, ומורחים מעל העוגה.
שבבי קרמל:
* ממיסים את הסוכר במחבת כבדה על להבה נמוכה עד לקבלת הקרמל.
* שופכים את הקרמל על נייר אפייה ומקררים עד לקבלת שכבה קשה אחידה וקשה
* שוברים לחתיכות קטנות ומפזרים מעל העוגה.
המתכון מתוך חוברת המתכונים של רולדין לחג פסח 2009