באדיבות השף מיקי סויסה ממסעדת 'לונה' אשקלון
מתכון לראש השנה: פנקוטה רימונים
באדיבות השף מיקי סויסה ממסעדת 'לונה' אשקלון
החומרים ל-10 מנות:
לפנקוטה:
חצי כוס מים
28 גרם אבקת ג'לטין
1 ליטר שמנת מתוקה
400 מ"ל חלב
250 גרם סוכר
2 מקלות וניל חצויים
מיץ מרימון אחד טרי
לסירופ :
מיץ מרימון אחד
3 כפות רכז רימונים
חופן עלי נענע קצוצים
אופן ההכנה:
לפנקוטה :
* מערבבים מים עם אבקת ג'לטין בקערה. משהים כ-10 דקות עד שהג'לטין מתקשה.
* יוצקים שמנת מיץ רימון טרי וחלב לסיר, מוסיפים סוכר ומקלות וניל ומערבבים. מבשלים על להבה בינונית תוך כדי בחישה מדי פעם ומביאים לסף רתיחה.
* יוצקים את תערובת השמנת הרותחת על הג'לטין ומערבבים לתערובת חלקה. מעבירים את התערובת דרך מסננת לקערה נקייה ומצננים 5 דקות.
* יוצקים לכלי פלסטיק עגולים מכסים בניילון ניצמד ומכניסים למקרר למשך לילה .
לסירופ :
מערבבים את על החומרים יחד .
להגשה :
יוצקים מעל הפנקוטה מעט מסירופ הרימונים מקשטים בעלי נענע טריים ואגוזי מלך ומגישים .