מתכון לפוקצ'ה ביתית באדיבות האופה סער מור.
מתכון לפוקצ'ה ביתית באדיבות האופה סער מור.
רכיבים:
1,000 גרם (1 ק"ג) קמח
600 גרם מים קרים
18 גרם שמרים יבשים
20 גרם מלח
40 גרם סוכר
40 גרם שמן זית משובח (סה"כ 1,718 גרם)
שמן זית לשימון קערת ההתפחה
תוספות: חציל, קישוא, פלפלים, מלח גס, רוזמרין טרי, שמן זית משובח ועוד
אופן ההכנה:
* מכניסים לתוך קערת המיקסר את המים, קמח וסוכר. מערבבים ערבוב ראשוני וכשהתערובת הופכת אחידה, מוסיפים את השמרים.
* לישה ראשונים 2 דקות במהירות נמוכה.
* לישה שנייה 7 עד 10 דקות. כשמתקבל בצק שנפרד מהדפנות, מוסיפים שמן.
* לאחר שהשמן נבלע בבצק, מוסיפים את המלח. לשים עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
* מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומעצבים לכדור.
* מכניסים למנוחה בקערה משומנת היטב בשמן זית עד לתפיחה.
* כשהבצק תפוח, מקפלים אותו לארבע, והופכים אותו בתוך השמן עד לתפיחה שנייה.
* הופכים את הבצק על משטח משומן בידיים משומנות, מבלי להוציא את האוויר.
* מחלקים את הבצק (חותכים או "חונקים". לא קורעים) בידיים משומנות ושוקלים.
* לרבע אחד של הבצק לתת מנוחה נוספת כשהוא מכוסה, על גבי משטח משומן, משך כעשרים דקות.
* משטחים את הבצק, מזלפים עליו שמן זית ומניחים את התוספות הרצויות.
* אופים על גבי אבן, בחום של 240 מעלות, משך כרבע שעה.