עוגה חלבית המתאימה לחג שבועות, עשירה ביופייה ומרשימה את טועמיה בעיצוב הפירות שעליה ובנוסף לגילופי השוקולד הלבן המעטרים אותה. המתכון באדיבות השף קונדיטור דקל אשכנזי מ"מכללת השף"
עוגה חלבית המתאימה לחג שבועות, עשירה ביופייה ומרשימה את טועמיה בעיצוב הפירות שעליה ובנוסף לגילופי השוקולד הלבן המעטרים אותה. המתכון באדיבות השף קונדיטור דקל אשכנזי מ"מכללת השף"
חומרים לבסיס:
200 ג' אגוזי לוז טחונים
200 ג' שוקולד לבן מומס
100 ג' דבש
ההכנה: מערבבים את כל החומרים בקערה ומשטחים על בסיס התבנית.
חומרים למילוי גבינה קרה:
400 ג' גבינה לבנה מנוקזת מנוזלים
400 ג' שמנת חמוצה
200 ג' אבקת סוכר
תמצית וניל לפי הטעם
גרידת לימון לפי הטעם
500 ג' שמנת מתוקה מוקצפת 80%
10 ג' ג'לטין מומס ב – 50 ג' מים קרים
ההכנה:
* מערבבים גבינה עם שמנת, סוכר, וניל וגרידת לימון למסה חלקה.
* מחממים ג'לטין שהומס מראש עד לחום פושר ונוזל חלק ללא גושים.
* מערבבים מעט מהגבינה עם הג'לטין לצורך השוואת טמפרטורות ומאחדים עם היתרה של הגבינה והשמנת המוקצפת.
* יוצקים על הבסיס ומיישרים. מקררים היטב עד להתייצבות המסה ( רצוי למשך הלילה ).