באדיבות: בן עמי ברתיני שביט
באדיבות: בן עמי ברתיני שביט
כמות: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
לתחתית:
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
3 חלמונים
50 גרם סוכר (¼ כוס)
3 גרם אבקת אפייה (1 כפית)
175 גרם קמח (1/4 1 כוסות)
למלית:
5 ביצים
300 גרם סוכר (½1 כוסות)
10 גרם סוכר וניל (1 שקית)
750 גרם גבינה לבנה 9% שומן
40 גרם קורנפלור (4 כפות)
40 גרם אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל (4 כפות)
לציפוי שמנת חמוצה:
400 מ"ל שמנת חמוצה (2 גביעים)
65 גרם סוכר (⅓ כוס)
מכינים את התחתית:
* מחממים תנור ל-180 מעלות.
* במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים במספר פולסים קצרים חמאה, חלמונים, סוכר ואבקת אפייה, רק עד שנוצרת תערובת אחידה.
* מוסיפים קמח ומעבדים ב-3-2 פולסים נוספים, רק עד שמתחיל להתגבש בצק (נזהרים מעיבוד יתר).
* מוציאים את הבצק ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד ולא מתגבש יחד מוסיפים מעט קמח. אם הבצק יבש ופירורי מדי מוסיפים כף מים.
* משטחים את הבצק בידיים בתחתית התבנית (לא מעצבים שוליים).
* אופים כ-12 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
מכינים את המלית, מרכיבים ואופים:
* מחממים תנור ל-160 מעלות.
* במיקסר מקציפים חלבונים וכוס מהסוכר לקצף תפוח וכמעט יציב.
* בקערה מערבבים חלמונים עם יתרת הסוכר, סוכר וניל, גבינה, קורנפלור ואינסטנט פודינג.
* מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה.
* מעבירים כ-1/3 מכמות הקצף לתערובת הגבינה ומערבבים היטב. מעבירים את תערובת הגבינה לקערת הקצף ומקפלים עד איחוד.
* יוצקים את המלית על התחתית האפויה. אופים כ-35 דקות, עד שהעוגה זהובה למעלה וכמעט יציבה (רק מעט רוטטת. העוגה תתפח מאוד באפייה ותרד קצת אחר כך). משאירים להתקרר בתנור הכבוי, כשהדלת סגורה, כ-3 שעות.
מכינים את הציפוי ומצפים:
* מוציאים את העוגה מהתנור ומחממים אותו ל-180 מעלות. בידיים רטובות מעט מיישרים ומחליקים את פני העוגה, עד שהם אחידים וללא סדקים.
* מערבבים יחד שמנת חמוצה וסוכר. מורחים על פני העוגה האפויה ומחזירים לתנור, לאפייה של 10 דקות. מצננים.
* מעבירים למקרר להתייצבות, ללילה לפחות (עד יומיים). שומרים במקרר ומגישים קר (לא ניתן להקפיא- ציפוי השמנת ייסדק בהפשרה).