באדיבות: מותג "מלח הארץ".
באדיבות: מותג "מלח הארץ".
חומרים ל-25 עוגיות גדולות
300 גרם חמאה רכה
200 גרם (1 כוס) סוכר חום דמררה
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
2 ביצים מס' 1
1 כפית תמצית וניל איכותית
490 גרם (3.5 כוסות) קמח תופח
1 כפית מלח הארץ – ים יבש
200 גרם שוקולד צ'יפס מריר איכותי
100 גרם דיסקיות או שבבי שוקולד לבן
100 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס
פתיתי מלח צ'ילי.
אופן ההכנה:
* מערבלים את החמאה עם שני סוגי הסוכר במשך כ-5 דקות במיקסר עם וו גיטרה עד שנוצר קרם בהיר.
* מוסיפים את הביצים ואת תמצית הווניל בהדרגה תוך כדי ערבול.
* מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח ואת המלח וממשיכם לערבל רק עד שהם נטמעים בעיסה. מוסיפים את השוקולד צ'יפס והאגוזים ומערבלים.
* עוטפים את העיסה בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות.
* מחממים תנור ל- 180 מעות ומרפדים תבנית בנייר אפייה גדול.
* קורצים כדורים מהעיסה בעזרת כף גלידה ומסדרים במרווחים בתבניות, כיוון שהעוגיות יתפשטו וייעשו דקות ובעלות שטח פנים גדול.
* זורים על כל כדור מעט פתיתי מלח צ'ילי.
* אופים במשך 10-12 דקות עד להזהבה. העוגיות מתקבלות גדולות ודקות והן נותרות מעט רכות.