מתכון לעוגיות קרמל ושקדים חגיגיות לפסח
מאת השפית בל קפצן לסוגת
מתכון לעוגיות קרמל ושקדים חגיגיות לפסח
מאת השפית בל קפצן לסוגת
מצרכים
לבצק
200 גרם קמח מצה
100 גרם קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
1 -2 כפיות מים קרים
2 חלמונים
3 כפות סוכר דמררה
200 גרם חמאה קרה
לקרמל
כוס סוכר
חבילת שמנת מתוקה
כף חמאה
חפיסת שקדים קלויים 'סוגת' (מסדרת הקרוקנטים)
אופן הכנה:
* מכניסים את החומרים פרט לחמאה למעבד המזון ומפעילים במהירות איטית. מוסיפים לתערובת קוביות מהחמאה עד שהן נבלעות ומתקבל כדור בצק. לא לערבב יותר מדי, רק עד לקבלת כדור בצק.
* אם הבצק נדבק ניתן להוסיף מעט קורנפלור. לעטוף את כדור הבצק בשקית ניילון ולקרר לשעה לפחות.
* להכנת הקרמל- בסיר ממיסים את הסוכר בחמאה עד שהסוכר נמס לגמרי, מזהיב ונעשה נוזלי. מוסיפים את השמנת המתוקה ומצמצמים קלות לקבלת תערובת קרמית.
* מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח של נייר פרגמנט לעלה מרובע בעובי חצי סנטימטר. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להזהבה.
* מוציאים מהתנור, מצננים כ 5 דקות וכשהבצק עדיין חם שופכים מעל את הקרמל החם. מפזרים שקדים וחותכים לעוגיות בגודל הרצוי, בעוד הבצק חם.