באדיבות השף צ'רלי פדידה, המנצח על Olive Leaf שבמלון "שרתון" תל אביב
באדיבות השף צ'רלי פדידה, המנצח על Olive Leaf שבמלון "שרתון" תל אביב
חומרים :
2 נתחים של אנטרקוט 250 ג' כל אחד
1 בצל חתוך לפרוסות דקות
1 שן שום קצוצה
¼ צרור פטרוזיליה קצוצה דק
2 בצל ירוק שלם
1 כפית כמון טחון טרי
פלפל שחור טחון טרי
10 כפות שמן זית להקפצה
4 כפות שמן זית למריחת האנטרקוט
מלח
2 פיתות מכל סוג שהוא ( עיראקי , מרוקאי , גרוזיני )
אופן ההכנה:
* מתבלים את נתחי האנטרקוט במלח ופלפל ו-4 כפות שמן זית וצולים בגריל או מחבת פסים במשך כ-3 דקות מכל צד. מוציאים ומניחים בצד.
* מחממים מחבת עם 10 כפות שמן זית ומוסיפים בצל מטגנים כ 2 דקות עד אשר הבצל מזהיב, מוסיפים שום ומטגנים במשך דקה נוספת.
* חותכים את האנטרקוט לרצועות ומוסיפים אל המחבת ומייד את התבלינים: כמון, מלח, פלפל ופטרוזיליה קצוצה. מקפיצים את כל התערובת במשך כחצי דקה (כדי שהבשר לא התבשל יתר על המידה ).
* את נתחי האנטרקוט מניחים על גבי הפיתה ומגישים .
* מקשטים בבצל ירוק שצלינו על גריל או במחבת.
* מומלץ לאכול במידת עשייה מדיום.