באדיבות: רולדין.
באדיבות: רולדין.
המרכיבים לכ-30 סופגניות:
הבצק
1 ק"ג קמח לבן
1 כוס מים קרים
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית מלח
60 גרם שמרים לחים
90 גרם מרגרינה
1 כפית ברנדי
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית רום
המילוי:
600 גרם שמנת מתוקה (6 חבילות של 100 גר' או 3 חבילות של 200 גר')
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
25 גרם אינסטנט וניל (3 כפות)
ציפוי הסופגנייה
120 גרם שמנת מתוקה ( 1/2 כוס)
120 גרם שוקולד מריר
60 גרם שוקולד חלב
20 גרם שבבי קוקוס קלוי
אופן הכנת הבצק:
* מכניסים למערבל מזון: קמח ,מלח , סוכר ושמרים לחים , ומערבבים למשך דקה.
* מוסיפים מים קרים, ביצים, תמציות וברנדי, וממשיכים לערבל במשך 3 דקות במהירות נמוכה.
* מעבירים למהירות גבוהה למשך 3 דקות.
* מוסיפים מלח ומרגרינה ומערבלים 4 דקות נוספות במהירות גבוהה.
* יוצרים כדורים במשקל של כ-50 גרם ומניחים על מגש מרוח בשמן, במרווחים של 4-5 סמ' .
* מכסים את התבנית בניילון נצמד ובמגבת, ומניחים לתפוח למשך שעתיים בטמפרטורה של 25-30 מעלות.
* מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק בטמפ' של 170 מעלות ( חשוב לשמור על גובה האש כדי לא לשרוף את הסופגנייה).
* מטגנים 2-3 דקות כל צד של הסופגנייה, עד קבלת גוון חום זהבהב.
אופן הכנת המילוי:
* מערבבים את הסוכר ואינסטנט הוניל
* מעבירים את השמנת המתוקה למערבל מזון, מוסיפים את תערובת הסוכר ואינסטנט הוניל
* מערבלים עד לקבלת קצף יציב.
* מעבירים למקרר לכ-4 שעות, לקבלת קצף קשה ויציב.
אופן הכנת הציפוי
* מרתיחים את השמנת, יוצקים מעל השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
* טובלים את חלקה העליון של הסופגנייה ומחכים שיתקשה מעט
* מוציאים מהמקרר את הקצפת ומזריקים כ-20 גרם מילוי לכל סופגנייה.