באדיבות: בן עמי ברתיני שביט קונדיטוריית בן עמי.
באדיבות: בן עמי ברתיני שביט קונדיטוריית בן עמי.
המצרכים הדרושים:
1 ק"ג קמח
80 גר' שמרים
כף סוכר
¾ כוס סוכר
½ כוס חלב פושר
200 גר' חמאה מומסת
4 חלמונים
2 כפות קוניאק
גרידת לימון
תמצית וניל
2 כוסות חלב פושר
אופן ההכנה:
* מערבבים את השמרים + 1 כף סוכר+ חצי כוס חלב פושר לשים בצד עד שיתחיל לתסוס.
* בקערת המיקסר שמים את כל שאר החומרים, מוסיפים את השמרים ומערבבים.
* לשים במקום חם לשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
* ללוש את הבצק התפוח ביד פעם שניה ולתת לו לתפוח עוד שעה.
* ליצור כדורים ביד, לשים על מגש עם קמח לעוד חצי שעה לתפיחה נוספת.
* לטגן בשמן עמוק עד שזהוב משני הצדדים.
* למלא בריבה או בשוקולד ולבזוק מעט אבקת סוכר.