מתכון לסופגניה עם ריבת חלב. מאת: בן עמי ברתיני שביט – קונדיטוריית בן עמי

המצרכים הדרושים עבור הסופגניות של בן עמי:
1 ק"ג קמח
80 גר' שמרים
כף סוכר
¾ כוס סוכר
½ כוס חלב פושר
200 גר' חמאה מומסת
4 חלמונים
2 כפות קוניאק
גרידת לימון
תמצית וניל
2 כוסות חלב פושר

למילוי הסופגניה בריבת חלב:
100 גר' ריבת חלב
50 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
* מערבבים את השמרים + 1 כף סוכר+ חצי כוס חלב פושר לשים בצד עד שיתחיל לתסוס.
* בקערת המיקסר שמים את כל שאר החומרים, מוסיפים את השמרים ומערבבים.
* לשים במקום חם לשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
* ללוש את הבצק התפוח ביד פעם שניה ולתת לו לתפוח עוד שעה.
* ליצור כדורים ביד, לשים על מגש עם קמח לעוד חצי שעה לתפיחה נוספת.
* לטגן בשמן עמוק עד שזהוב משני הצדדים.

הכנת המילוי:
בסיר נפרד לחמם על אש קטנה את השמנת ולערבב עם ריבת החלב
להוריד מהאש ולהזריק לסופגניה.

אפשרות לעיטור הסופגניה:
לטבול את הסופגניה בקערה עם ריבת חלב או עם קרם פטיסייר
או לחילופין להזליף מלמעלה על גבי הסופגניה בעזרת נייר זילוף את ריבת החלב.

למתכוני סופגניות נוספים לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *