באדיבות: רולדין.
באדיבות: רולדין.
המרכיבים:
לבצק:
1 ק"ג קמח לבן
1 כוס מים קרים
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית מלח
60 גרם שמרים לחים
90 גרם מרגרינה
1 כפית ברנדי
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית רום
למילוי פטיסייר פיסטוק:
620 גרם חלב
150 גרם חלמונים
150 גרם סוכר
25 גרם קמח
40 גרם קורנפלור
40 גרם מחית פיסטוק
25 גרם קמח
גנאש לציפוי הסופגנייה:
שמנת מתוקה 120 גרם
שוקולד מריר 120 גרם
שוקולד חלב 60 גרם
אופן הכנת הבצק:
* להכניס למיקסר: קמח ,מלח , סוכר, ושמרים לחים , לערבב למשך דקה.
* להוסיף מים קרים , ביצים, תמציות וברנדי. ללוש במשך 3 דקות במהירות נמוכה.
* לערבב פעם נוספת: 3 דקות במהירות גבוהה. להוסיף מלח ומרגרינה. ללוש 4 דקות נוספות במהירות גבוהה. לכדרר סופגניות, 50 גרם לסופגנייה.
* מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ובמגבת ומניחים לתפוח במקום חמים למשך שעה.
* לאחר ההתפחה ( הכפלת הגודל ) , חובטים בבצק להוצאת האויר.
* מכסים ושוב מניחים להתפחה. משמנים קלות משטח עבודה יוצרים כדורים של 50 גרם.
* מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק עד לטמפ' גבוהה ( לשמור על גובה האש כדי לא לשרוף את הסופגנייה )
* מטגנים 2-3 דקות כל צד של הסופגנייה, עד קבלת גוון חום זהבהב.
אופן הכנת פטיסייר פיסטוק.
* להרתיח חלב עם חצי מכמות הסוכר, במקביל לערבב חלמונים עם הסוכר שנותר + קמח והקורנפלור.
* להשוות טמפ' בין שתי הבלילות , להחזיר לאש נמוכה עד הסמכה, להוסיף את מחית הפיסטוק, ולקרר למשך 4 שעות.
אופן הכנת הגנאש:
מחממים שמנת לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
לאחר ספיגת השמן והתקררות הסופגניות :
* זילוף פנימה 10 גרם פטיסייר פיסטוק.
* ציפוי הסופגנייה ע"י טבילה בגאנש
שלום רב,
אם אני רוצה להוסיף את הטפטפת , האם זה אותו גנאש או שצריכים לעשות אותו יותר דליל?
תודה, מירי