רשת בתי הקפה גרג מציעה לרגל חג החנוכה הקרב ובא, מתכון סופגניות עשיר בטעמים ובמגוון מילויים של שוקולד , ריבה, ריבת חלב, לוטוס ועוד עם ארומה משכרת של הדרים, באדיבות הקונדיטורית הראשית מירן קל.
רשת בתי הקפה גרג מציעה לרגל חג החנוכה הקרב ובא, מתכון סופגניות עשיר בטעמים ובמגוון מילויים של שוקולד , ריבה, ריבת חלב, לוטוס ועוד עם ארומה משכרת של הדרים, באדיבות הקונדיטורית הראשית מירן קל.
חומרים:
1קילו קמח.
50 גר' שמרים.
200 גרם חלב.
180 גר' סוכר.
5 ביצים.
גרידת לימון מלימון אחד.
גרידת תפוז, מתפוז אחד.
10 גר' מלח.
150גר' חמאה רכה.
שמן לטיגון.
ריבה מילוי/ או אחר.
אבקת סוכר לפיזור מעל.
אופן ההכנה:
משתמשים בוו הלישה: שופכים קמח לקערת המיקסר, מוסיפים שמרים ומערבבים שוב, מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, גרידת לימון ותפוז ומערבלים הכל במהירות נמוכה.
מוסיפים מלח וממשיכים לערבל במהירות גבוהה עד קבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים חמאה ומערבלים עד שהחמאה נטמעת היטב בבצק.
מטפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו, ולאחר שהכפיל את נפחו מחלקים את הבצק ל-30 יחידות ומגלגלים לכדורים. משמנים את הכדורים למניעת התייבשות ומניחים להתפחה על מגש משומן עד שמכפילים את נפחם שוב.
מחממים שמן לטיגון בסיר. מטגנים צד אחד עד להזהבה, הופכים ומטגנים גם את הצד השני.
ממלאים בריבה / שוקולד או בכל מלית שהילדים אוהבים. מפזרים למעלה אבקת-סוכר.