המתכון באדיבות מסעדת "כרם זיתים"
המתכון באדיבות מסעדת "כרם זיתים"
חומרים לריזוטו:
½ ק"ג ריזוטו
1 בצל בינוני קצוץ דק
250 גרם פטריות שמפיניון קצוץ דק
5 שיני שום קצוצים דק
½ כפית תימין קצוץ
½ כפית אורגנו קצוץ
200 מ"ל יין לבן
מ"ל שמן זית
50 גרם חמאה
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
200 גרם פרמזן
חומרים לציפוי:
2 ביצים
200 גרם פירורי לחם
30 מקלות קינמון
הכנת הריזוטו:
2 ליטר מים
ציר ירקות מבעבע
(גזר/בצל/שורש סלרי/כרישה /שורש פטרוזיליה)
1 עלה דפנה, פלפל אנגלי
לבשל 20 דקות
הכנת הרוטב:
* ממיסים חמאה בשמן זית
* מאדים את השום/בצל/פטריות
* מוסיפים את הריזוטו ומטגנים
* מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים את הרוטב
* מוסיפים את כל התבלינים היבשים
* מוסיפים מצקת קטנה של ציר בכל פעם
* מצמצמים את הרוטב – עד שהריזוטו מגיע לרמת אלדנטה
* מערבבים עם הפרמז'ן ומקררים
הרכבת המנה:
* מגלגלים את הריזוטו לצורה של כדור
* נועצים במרכז הכדור מקל קינמון ומעבירים לקירור
* טובלים את הכדור בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם
* מטגנים בשמן עמוק
* מגישים בלוויית רוטב הפסטו