מתכון למרק מיסו מאת יניב אבן שף מסעדת מצויה
מצרכים ל 8 מנות מרק:
שלב 1:
- 2 פרוסות דקות של ג'ינג'ר מקולף וטרי.
- 3 שיני שום קלופות ופרוסות דק.
- 4 יחידות בצל ירוק,
- חצי בצל לבן.
- בסיר מטגנים את החומרים במעט שמן ושומרים בצד.
שלב 2:
- 1 ליטר ציר עוף/ מרק עוף
- 1 כף רוטב סויה
- 3 כפיות סוכר
- 3 יחידות פטריות שיטאקי טריות.
- 3 כפות מחית מיסו.
- 4 כפות אצות- להשרות במים ל2 דקות ולייבש.
- 1 קובייה (200 גר') טופו
שלב 3
- מוסיפים לירקות המטוגנים את ציר העוף והסוכר ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את מחית המיסו וטורפים עד שמתקבל מרק אחיד.
- מסננים את המרק במסננת. קוצצים את הטופו, האצות והבצל הירוק.
- מחלקים את המרק ל8 קערות הגשה, מוסיפים את הטופו ומקשטים בבצל ירוק.
בתיאבון!