העוגות קלות מאוד להכנה, מתאימות לנשנוש מתוק ליד קפה או תה. להכנה בתבניות אישיות או בתבנית קוגלהוף בגודל 26. התוצאה מובטחת גם בשילוב תוספות כגון חמוציות, צימוקים, פצפוצי שוקולד וכד'.
חברת "אחוה" מגישה מתכון מתוק ומפנק של עוגות בחושות קטנטנות ואישיות עם טעם חזק ונוכחות של טחינה. העוגות קלות מאוד להכנה, מתאימות לנשנוש מתוק ליד קפה או תה. להכנה בתבניות אישיות או בתבנית קוגלהוף בגודל 26. התוצאה מובטחת גם בשילוב תוספות כגון חמוציות, צימוקים, פצפוצי שוקולד וכד'.
מצרכים (לכ- 8 יחידות אישיות או תבנית גדולה):
3 ביצים
1.5 כוסות סוכר חום
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל – 10 גר'
3/4 כוס טחינה גולמית אחוה 100% טבעי
1 כוס מיץ לימונדה (מוכן) או תפוזים
לקישוט התבנית
4 כפות טחינה גולמית
1כפית קינמון
1/2 חבילת שומשום
אופן ההכנה:
* מערבבים את הטחינה הגולמית עם הקינמון. מברישים את התבניות בטחינה ומפזרים שומשום, כך שידבק לדפנות.
* את השמן ומיץ הלימונדה בהדרגה ותוך כדי בחישה.
* מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
* מטמיעים בתוך התערובת את הקמח ואבקת האפייה. בשלב זה ניתן להוסיף 1/2 כוס חמוציות, צימוקים, פצפוצי שוקולד וכד'.
* יוצקים את התערובת בתבניות אישיות אשר צופו בטחינה ושומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעולת למשך כ- 40 דקות ועד שקיסם ננעץ בעוגה ויוצא יבש.