מתכון לחנוכה ולכל השנה: לביבות זוקיני. באדיבות: תנובה.
מתכון לחנוכה ולכל השנה: לביבות זוקיני. באדיבות: תנובה.
חומרים ל- 4 סועדים
4 קישואים גדולים חתוכים לפרוסות דקות
3 ביצים
¾ כוס קמח (כ- 85 גרם)
1 כפית גדושה אבקת אפייה
1 מיכל (250 מ"ל) קצפת צמחית במתיקות מעודנת מסדרת השף הלבן
מלח, פלפל שחור
3 כפות שמן
לרוטב:
1 מיכל (250 מ"ל) קצפת צמחית במתיקות מעודנת או שמנת מתוקה 32% מסדרת השף הלבן
100 גרם גבינת גלעד קצ'קבל של תנובה, מגוררת <<מרקחת תפוזים לביבות.
אופן ההכנה:
* מחממים במחבת שמן זית ומטגנים את פרוסות הזוקיני על אש גבוהה כ-3 דקות עד שמזהיבות מעט. מתבלים במלח ופלפל.
* בקערה בינונית מקציפים קלות את הביצים, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים להקציף היטב עד שכל הגושים הגדולים נעלמים. מוסיפים לאט את הקצפת עד שמתקבלת בלילה נוזלית אך לא מידי (בכדי שתתפשט רק מעט בתוך המחבת). מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הזוקיני ומערבבים.
* מחממים במחבת גדולה (מומלץ טפלון) מעט שמן או חמאה. יוצקים למחבת 2 עד 3 עיגולים בקוטר 5 ס"מ מהבלילה ומטגנים על אש בינונית כ- 3 דקות או עד שמתחילות להיווצר בועות גדולות. הופכים (מוסיפים מעט שמן במידת הצורך) ומטגנים כשתי דקות נוספות ומעבירים לצלחת הגשה. חוזרים על התהליך עד שהבלילה מסתיימת.
* הרוטב: בסיר קטן מחממים את הקצפת הצמחית עם הקצ'קבל עד שהגבינה נמסה לגמרי, מתבלים במלח ופלפל ומגישים עם הלביבות.