לקראת יום העצמאות – ירקות על המנגל
מתכון לירקות צלויים "על האש" בפתיתי מלח רוזמרין
חומרים ל-4 מנות:
1 ראש ברוקולי
1 ראש כרובית
פתיתי מלח הארץ רוזמרין
שמן זית לזילוף
אופן ההכנה:
* מפרקים ברוקולי וכרובית לפרחים, חולטים את פרחי הברוקולי במים כ-3 דקות .
* מעבירים את פרחי הברוקולי ואת פרחי הכרובית לקערה ומתבלים בפתיתי מלח הארז רוזמרין וטפטופי שמן זית
* משפדים את פרחים על שיפודי עץ (מומלץ לסרוגין: פרח כרובית .. פרח ברוקולי..)
* מדליקים את המנגל וצולים עד לדרגת הריכוך המועדפת.
ניתן לגוון עם כל סוגי הירקות הקשים: בצל, לפת, סלק, תפוחי אדמה וגם עם החצי קשים כמו: שומר, דלעת וחצילים. כולם יתאימו לצלייה בחגיגת יום העצמאות.