מתכון ליום העצמאות: חזה מולארד על ראגו פטריות ותות שדה טרי
באדיבות השף סהר רפאל ממסעדות כרמים במושב סגולה וכדיתא שבמושב תימורים.
מתכון ליום העצמאות: חזה מולארד על ראגו פטריות ותות שדה טרי
באדיבות השף סהר רפאל ממסעדות כרמים במושב סגולה וכדיתא שבמושב תימורים.
חומרים
נתח חזה מולארד 250 גרם
טימין
7 יחידות פטריות שמפיניון או יער
אגוז מוסקט
½ בצל (קצוץ)
חופן תותים טריים (חתוכים לפרוסות)
2 כפות שמן זית
קמצוץ סוכר חום
רבע כוס יין אדום
מלח ופלפל
אופן ההכנה
* ראשית נחתוך את השומן מנתח המולארד, ונעסה את הנתח עם שמן וטימין.
* לאחר מכן נתבל את הנתח עם מלח ופלפל, ונצרוב במחבת לא מושמנת – כשהחלק של השומן בנתח יפנה כלפי מטה.
* את הנתח הצרוב נכניס לתנור לאפייה בחום של בין 200-190 מעלות במשך כ-7 דקות
* נחמם שוב את המחבת עם שמן זית, ונניח בעדינות את הפטריות כשהן חתוכות גס. נתבל במלח, פלפל ואגוז מוסקט
* ברגע שהפרטיות מתחילות להוציא נוזלים נוציא את החתיכות ונעביר למסננת.
* לאותה המחבת נוסיף את שמן הזית, הבצל הקצוץ וחופן של תותים טריים החתוכים לפרוסות.
* עכשיו נוספים גם את הסוכר החום וכוס היין האדום.
* נמשיך לטגן עד לצמצום של הנוזל. כשהתערובת סמיכה דיה נוסיף בחזרה את הפטריות ונערבב.
* בצלחת ההגשה נסדר את מנת הראגו, כשמעליה נתח חזה המולארד. מעל למנה אפשר לטפטף מעט מהשומן של חזה המולארד, ונגיש חם.