מתכון לט"ו בשבט: עוגת תמרים תפוחים ואגוזים.
באדיבות: שמרית גולדברג, שפית הבית של ניופאן גורמה
מתכון לט"ו בשבט: עוגת תמרים תפוחים ואגוזים.
באדיבות: שמרית גולדברג, שפית הבית של ניופאן גורמה
חומרים:
100 גר' חמאה מומסת
1 כוס סוכר דמררה
3 ביצים
2 כפות סילאן
400 גר' ממרח תמרים
1 כפית קינמון
1 כפית מיץ לימון
1/4 כוס אבקת שקדים
1 3/4 כוסות קמח תופח
1 שקית אבקת אפייה
2 תפוחים גרנד קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
אביזרים:
מיקסר קיצ'נאייד (וו הקצפה)
אופן ההכנה:
* בקערת מיקסר עם וו בהקצפה מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר במהירות בינונית.
* כשמתקבלת תערובת תפוחה ואורירית מוסיפים את החמאה המומסת והסילאן ומערבבים היטב.
* מוסיפים תוך כדי עירבוב את ממרח התמרים, אבקת השקדים הקינמון ומיץ הלימון עד שמתקבלת תערובת אחידה .
* מוסיפים במהירות נמוכה את הקמח והאבקת האפייה ומערבליםכ2 דק' עד שכל הקמח נבלע היטב בתערובת.
* יוצקים את הבלילה לתבנית מאורכת המרופדת בנייר אפייה, מפזרים את התפוחים ועם הידים, תוחבים אותם פנימה ומפזרים מעל את האגוזים.
* מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (כ-180 מעלות) למשך כ- 45- 50 דק' או עד שהעוגה משחימה והקיסם יוצא יבש ממרכזה.