שמרית מציעה: מתכון לסופגניות מקושטות מאת הקונדיטור דודו אוטמזגין
בצק לכ-35 סופגניות רגילות או 50 סופגניות מיני:
1 ק"ג (7 כוסות) קמח לבן מנופה
½1 שקית או קוביית שמרים טריים שמרית (75 גרם)
1 שקית משפר אפיה שמרית (50 גרם) – לא חובה
½ כוס פחות 1 כף (80 גר') סוכר לבן
¼1 כוס חלב (280 מ"ל)
1 כפית מלח
½2 כפות רום
⅓ כוס שמן (80 גרם)
3 ביצים שלמות XL
3 חלמונים
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
- שמים את הקמח בקערת המיקסר ומוסיפים את השמרים הטריים (קובייה יש לפורר).
- מוסיפים את החלב, הסוכר, הביצים והרום ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה 3 דקות.
- מוסיפים את המלח ומערבלים 1 דקה.
- מגבירים למהירות בינונית ומוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי לישה כ- 10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
- מעבירים את הבצק לקערת התפחה, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת נפחו.
- מקמחים את משטח העבודה ומחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מחלקים כל חלק לחתיכות (בגודל 50 גרם, או 35 גרם לסופגניות מיני) ומגלגלים לכדורים. מניחים על תבנית משומנת עם רווחים ומברישים כל כדור בשמן למניעת התייבשות
- מתפיחים את הכדורים בטמפרטורת החדר עד להכפלת נפחם.
- מחממים בסיר גדול ורחב שמן לטיגון, הופכים את הכדורים לשמן החם (החלק העליון כלפי השמן), מטגנים עד להשחמה, בעזרת כף עץ הופכים לטיגון גם את צידה השני של הסופגנייה (כ-2 דקות לכל צד). מוציאים ומניחים מעל רשת או נייר סופג.
- ממלאים במילוי הרצוי ומקשטים.
הצעות למליות:
ריבת תות / ריבת חלב מדוללת עם מעט חלב / ממרח חלבה / גנאש שוקולד* /
קרם וניל (קנוי מוכן).
גיוונים לקישוט:
ניתן לקשט באבקת סוכר, סוכר קינמון או ברוטב גנאש שוקולד ומעליו סוכריות צבעוניות ו/או פיסטוקים גרוסים.
להכנת גנאש שוקולד- שמנת מתוקה ושוקולד איכותי בכמויות זהות.
מחממים שמנת מתוקה עד הרתחה. מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד. מתקבל רוטב שוקולד נוזלי. טובלים כל סופגניה עד חציה ברוטב השוקולד והופכים לקירור.
טיפ שמרית – קישוטים מיוחדים דורשים יותר עבודה, אבל שווים את המאמץ:
חותכים בסכין חד את ראש הסופגנייה לקבלת משטח ישר על הסופגנייה.
קישוט שמנת מתוקה ותותים :
- מקציפים לקצף יציב: 250 גרם שמנת מתוקה+ 2 כפות סוכר+ חצי כף אינסטנט פודינג וניל.
- מזלפים מעל הסופגנייה את השמנת המתוקה המוקצפת ומצפים סביב עם תותים טריים חצויים.
ניתן במקום התותים לגרד שוקולד איכותי על גבי הקצפת שזילפנו.
קישוט שוקולד פרח:
- ממיסים 200 גרם שוקולד מריר/לבן במיקרו ובמקביל מחממים מגש תנור ל 80 מעלות .
- מורחים על גב המגש את השוקולד החם ומכניסים למקרר עד שיתגבש.
- מוציאים המגש מהמקרר, ממתינים 2 דקות ומגלפים בעזרת שפכטל רצועות של שוקולד.
באורך 4 ס"מ ומייצרים צורת פרח (כמו בצילום). מזלפים מעט שמנת מוקצפת על הסופגנייה
ומניחים את פרח השוקולד.
** למתכון פרווה ניתן להחליף חלב במים, בקישוטים להשתמש בקצפת פרווה.