באדיבות: יונתן מצליח מרצה לטבחות וקונדיטוריה במכללת השף.
באדיבות: יונתן מצליח מרצה לטבחות וקונדיטוריה במכללת השף.
חומרים עבור 24 יחידות:
650 גרם מים
50 גרם שמרים טריים
1 ק"ג קמח שטיבל מספר 2 מנופה
200 גרם סוכר
10 גרם מלח
3 ביצים מספר 2
3 חלמונים
100 גרם שמן
גרידה מתפוז שלם
3 כפות תמצית וניל
3 כפות רום
שמן לשימון הבצק
אבקת סוכר לקישוט
ריבה לזילוף
[מחית אגוזי לוז אופציה]
אופן ההכנה:
* שמים בקערת מיקסר עם זרוע גיטרה את המים והשמרים ומערבבים במטרפה .
* מוסיפים את הקמח, הסוכר, המלח, הביצים, החלמונים, השמן, גרידת התפוז, הוניל והרום.
* מעבדים במהירות נמוכה כ-2 דקות לאיחוד החומרים, מגבירים את מהירות המיקסר ומעבדים למשך 7 דקות נוספות. הבצק בסוף העיבוד ייכרך סביב הזרוע.
* מעבירים לקערה ומשמנים את הבצק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח.
* מחלקים את הבצק ליחידות במשקל 60-80 גרם ומניחים בתבנית עם נייר אפייה ברווחים של 5 ס"מ. [יש לעבוד עם ידיים משומנות]
* מניחים להכפלת הנפח בגלל שהבצק נוזלי רצוי ומומלץ להניח את היחידות בתבניות אישיות משומנות כדי לתת לצורה הסופית את המראה העגול.
* מחממים תנור לחום 220 מעלות אופים למשך 10-15 דקות לקבלת צבע חום, מקררים.
* לפני ההגשה מקשטים באבקת סוכר ומזליפים ריבה רצויה .