באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
חומרים למיני לביבות ל-4 סועדים
- 2 גבעולי כרישה קצוצים
- 2 ביצים טרופות
- 1 וחצי כפות קמח
- 1 כף עירית קצוצה
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 100 ג' חזה אווז מעושן חתוך לרצועות דקות
- 1/3 כוס שמן תירס לטיגון
- מלח פלפל
חומרים לרוטב חרדל מתוק
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- ½ כפית אבקת סוכר
- 1 כף חומץ
- 1 כף מיונז
אופן ההכנה:
- הכנת הלביבות: מכניסים לקערת ערבוב עם הכרישה הקצוצה, ביצים טרופות, קמח, תבלינים ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה. שמים שמן תירס במחבת ומדליקים להבה. כשהשמן חם מוסיפים את החזה אווז מעושן ומטגנים עד לפריכות הרצויה. מוציאים מהמחבת לנייר סופג ובאותו השמן מטגנים את לביבות הכרישה. מניחים מבלילת הכרישה לפי הגודל הרצוי במחבת ומטגנים עד לקבלת צד זהוב ויפה.
- הכנת הרוטב: מערבבים את כל המצרכים.
- אופן ההגשה: את לביבות הכרישה וחזה האווז המעושן מגישים זה לצד זה ורוטב בצד.