מתכון לחמין בסגנון פולני.
באדיבות: השפים של מלון "גרנד קורט" ירושלים.
מתכון לחמין בסגנון פולני.
באדיבות: השפים של מלון "גרנד קורט" ירושלים.
המצרכים:
700 גר' בשר כתף בקר עם השומן
4-6 עצמות רגל עם מח
200 גר' שעועית לבנה,
200 ג' גריסי פנינה
1 בצל גדול פרוס
8 תפוחי אדמה קלופים
8 ביצים
1 בצל שלם עם קליפה חומה
מעיים ממולאים (קישקע)
אופן הכנה:
* משרים את השעועית וגריסי הפנינה במים למשך הלילה.
* מטגנים את הבצל הפרוס במעט שמן ומוסיפים את השעועית הלבנה וגריסי הפנינה.
* מבשלים למשך כשעתיים ומסננים. מטגנים קלות את הבשר. מנקבים בקישקע כמה חורים בקיסם שיניים ואופים בתנור בנפרד למשך 40 דקות.
* בסיר החמין מניחים את השעועית והגריסים, מעליהם את קוביות הבשר והעצמות. מטגנים מעט את תפוחי האדמה ומניחים על הבשר. על תפוחי האדמה מניחים את הבצל השלם עם הקליפה, הביצים המבושלות והקישקע האפוי. מכסים במים, מתבלים, מרתיחים ושמים על הפלטה למשך הלילה.