לקראת חג הפסח הקרב ובא, מתכון להכנת סמוסה הודית ללא גלוטן. מתכון כשר לפסח קל להכנה, מתאים להגשה בימי החג כמנה ראשונה, מנה טעימה ויפה להגשה.
המתכון באדיבות: שרונה רומנו לזר- מנכ"לית חברת אורגניקזון
מצרכים:
3 בצלים קצוצים דק
אצבע ג׳ינג׳ר מגורד דק
חצי כוס אפונה
גזר מבושל חתוך לקוביות
2 תפוחי אדמה בינונים מבושלים וחתוכים לקוביות
חצי כוס גרגירי חומוס מבושלים
כפית כורכום
כפית קארי צהוב
כפית פפריקה חריפה
כף זרעי כוסברה
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי לימון
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל עד הזהבה בשמן קוקוס. מוסיפים את הג׳ינג׳ר ואת כל התבלינים. לאחר מכן, מוסיפים את כל הירקות והחומוס ומערבבים את הכל יחד טוב טוב במשך 5-7 דקות. סוחטים חצי לימון מעל ומניחים בצד לקירור
לוקחים דף אורז עגול, חוצים אותו לשניים (לצורת חצי עיגול). טובלים במים עד ריכוך. שמים את המילוי באמצע הדף ומקפלים לשניים. מברישים בשמן זית ומוסיפים שומשום או קצח לפי הטעם.
מניחים על נייר אפייה טבעי ואקולוגי אשר אינו מולבן של Green Flash
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 10-20 עד להשחמה.