השף יניב פרטוש – "מבשלים חוויה", מציע לקראת חג שבועות מתכון נהדר לפיצה ביתית ומהירה על בסיס בצק שמרים ורוטב "פיצהיולה" של ברילה.
השף יניב פרטוש – "מבשלים חוויה", מציע לקראת חג שבועות מתכון נהדר לפיצה ביתית ומהירה על בסיס בצק שמרים ורוטב "פיצהיולה" של ברילה.
מצרכים: (ל-2 פיצות בינוניות)
1/2 צנצנת רוטב "פיצהיולה" של ברילה.
500 גר' קמח
25 גר' שמרים טריים 1 כף גדושה שמרים יבשים
4 כפות סוכר
1 כפית מלח
3/4 כוס מים פושרים
1/4 כוס שמן זית
250 גר' גבינת עמק, מגורדת "תנובה"
תוספות שונות, כגון: עגבניות, זיתים, פלפלים, אנשובי וכו'
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומתחילים ללוש (רצוי ללוש במיקסר בעזרת קרס הלישה).
תוך כדי לישה, לאחר שכל החומרים יתחברו, מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים ללוש במשך כ- 7 דקות נוספות במהירות איטית, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
מעבירים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
הכנת הפיצה:
חותכים את הבצק ל 2 כדורים, משמנים 2 תבניות אפיה ומרדדים כל כדור, מורחים מלמעלה את רוטב הפיצה (משאירים שוליים של ס"מ, ללא רוטב) ומעליו מפזרים את הגבינה ומקשטים במיני תוספות (זיתים, תירס, פלפלים, טונה, עלי בזיליקום ועוד).
מכסים את הפיצות במגבת וממתינים כ 1/2 שעה להתפחה שנייה.
מחממים תנור לטמפ' של 180 מעלות. כאשר התנור חם, מכניסים לתוכו את הפיצה ואופים למשך כ- 25 דקות, עד להשחמה.
להגשה:
ניתן לערבב כוס שמן זית עם 3 שיני שום כתושות ומעט מלח, כאשר הפיצה יוצאת מהתנור יש למרוח את שולי הפיצה (ללא הרוטב) בתערובת, לחתוך את הפיצה לריבועים ו….לאכול.