פוקצ'ה – מעדן איטלקי שיכול ללוות מאכלים או להיות מרכז הארוחה.
באדיבות השף שבי בכר, מנהל מערך קולינריה בבית הספר למלונאות "תדמור"
פוקצ'ה – מעדן איטלקי שיכול ללוות מאכלים או להיות מרכז הארוחה.
באדיבות השף שבי בכר, מנהל מערך קולינריה בבית הספר למלונאות "תדמור"
פוקצ'ה
15 גרם שמרים טריים
200 מ"ל מים
30 גרם סוכר
330 גרם קמח
4 גרם משפר אפייה
10 גרם מלח
50 מ"ל שמן
תוספת עשבי תיבול או ירקות מוקפצים
אופן הכנה:
* ממיסים את השמרים במעט מהמים, עם הסוכר ומעט קמח (מתוך ה-330 גרם).
* לאחר שהבלילה תופחת, מוסיפים את שארית הקמח, המלח, עשבי התיבול והשמן ומערבבים.
* מוסיפים את המים בהדרגה לבלילה. לשים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
* מעבירים לכלי גדול, מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
* בסיום התפיחה, מוסיפים מעט קמח ומעבדים שוב לבצק חלק ולא דביק.
* מחממים תנור ל-180 מעלות.
* משמנים תבנית ומפזרים עליה מעט קמח (או לחילופין: משתמשים בנייר אפייה).
* מרדדים את הבצק כגודל התבנית, מעבירים לתבנית ומורחים אותו במעט שמן.
* מחוררים את הבצק במזלג ומניחים כ- 20-30 דקות לתפיחה נוספת.
* אופים עד שהבצק מקבל גוון חום בהיר – להיזהר שלא יתקשה!
המלצת הגשה:
מגישים חם יחד עם צלוחית שמן זית וחומץ בלסמי. לשינוי בטעמי הפוקצ'ה, ניתן להוסיף לבצק לפני האפייה או לפזר מעליו: זיתים, גבינה צהובה, עגבניות מיובשות, בצל מטוגן, רסק עגבניות, שום כתוש עם שמן זית או כל שילוב אהוב אחר!