לקראת החורף, חברת שף הדרך משיקה מנה אותנטית חדשה ומפנקת: אורז אושפלאו – אורז עם נתחי בשר וירקות בסגנון בוכרי. המנה מתאימה לטיולים בארץ ובחו"ל, פיקניק, טיסה, למשרד, לבית וליוצאים לפעילות ספורט.
לרגל השקת המנה החדשה, מציע שף הבית של "שף הדרך" אילן צוירן, את המתכון להכנת אושפלאו, אחת המנות האהובות והמזינות ביותר.
מתכון אושפלאו, מאת השף אילן צוירן:
אורז יסמין – 2 כוסות
קוביות בקר/כבש – 700 גר'
בצל – 3 בצלים בינוניים פרוסים דק
גזר – 3 גזרים בינונים חתוכים גפרורים
סלרי – מעט רק לטעם לנוזל בקר
חומוס – 150 גר'
צימוק כהה קטן – 50 גר'
שמן קנולה – 2 כפות
מלח – קורט (לפי הטעם)
זרעי כמון – 1 כפית
כורכום – 1/2 כפית
נוזל בקר/כבש מסונן – 3 כוסות
אופן הכנה:
מבשלים בתחילה את קוביות הבקר/כבש עד לריכוך עם מעט בצל, גזר וסלרי + קורט מלח ופלפל שחור גרוס. בסיום מסננים ושומרים את הנוזל.
במקביל, מבשלים את החומוס המושרה עד לריכוך (אפשר גם לקנות קפוא ומוכן).
מטגנים את הבצל, מוסיפים את הגזר ומקפיצים קלות.
בנפרד, מטגנים את האורז, מוסיפים את כל המרכיבים ולבסוף את הנוזל בקר/כבש, מנמיכים אש ומבשלים עד 1/2 שעה.