מתכון חלבי לשבועות: לחמניות גבינה
מאת: "אורנה בר מאפה", קונדיטוריה בית קפה, כפר סבא
מתכון חלבי לשבועות: לחמניות גבינה
חומרים לכ-10 יחידות
4 ביצים
100 גרם גבינת קשקבל
50 גרם גבינת פטה עיזים מגורר (של יעקבס)
150 גרם קמח מנופה
250 סמק מים
80 גרם חמאה
1 כפית שטוחה מלח
קורט פלפל
קורט אגוז מוסקט
לחמם תנור ל 200 מעלות
אופן הכנה:
* בסיר לחמם המים עם חמאה וכפית מלח עד להמסה מלאה של החמאה. להוריד מהאש ולהוסיף תוך ערבוב בתנועות מהירות את הקמח עד שנוצר "גוש" הנפרד מדפנות הסיר. להחזיר לאש נמוכה לעוד כדקה.
* להוריד מהאש ולקרר עד טמפ' החדר. להוסיף את הביצים הגבינות ושאר תבלינים תוך בחישה עד למרקם אחיד. ליצור עיגולים בקוטר של 5 ס"מ (בעזרת כף או שק זילוף).
* להכניס לתנור חם לכ- 20 דקות.
המתכון מאת: "אורנה בר מאפה", קונדיטוריה בית קפה, כפר סבא