מתוק בדבש לראש השנה. מאת: אמיר כלפון שף אחוזת הבריאות וספא יערות הכרמל.
עופיון בדבש תמרים ולואיזה ממולא בקוסקוס, בצל מטוגן, משמש וזרש פרסי
מתוק בדבש לראש השנה. מאת: אמיר כלפון שף אחוזת הבריאות וספא יערות הכרמל.
עופיון בדבש תמרים ולואיזה ממולא בקוסקוס, בצל מטוגן, משמש וזרש פרסי
חומרים ל-4 מנות
4 עופיונים קטנים
חומרים
למרינדה:
1/4 כוס סויה
1/4 כוס שמן זית
2 כפות דבש
2 כפות עלי לואיזה קצוצים
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
1 כפית עשב לימון קצוץ
1/4 כוס יין לבן
מלח, פלפל
לקוסקוס
250 גרם קוסקוס-מסדרת קוסקוס זה משפחה חמה
100 גרם זרש פרסי יבש
150 גרם משמשים טריים חתוכים לקוביות ומוקפצות קלות בשמן זית ומעט סוכר חום
1 בצל בנוני חתוך לקוביות מטוגן קלות
1 כף דבש
מלח, פלפל שחור, מעט צ'ילי אדום טרי
אופן הכנה:
* מכינים את הקוסקוס לפי הוראות יצרן ומקררים.
* מערבבים את שאר חומרי המילוי עם הקוסקוס לתערובת אחידה.
* ממלאים את העופיונים עם הקוסקוס ומסדרים בתבנית אפייה.
* מערבבים את כל חומרי המרינדה ויוצקים על העופיונים ומשרים כ-20 דקות בחוץ.
* צולים בתנור שחומם מראש כ-30 דקות בחום של 180 מעלות.