המותג אלפרו מציע מתכון חגיגי לעוגת תפוחים טבעונית ומושקעת, ללא גלוטן וללא חלב, המתאימה לארוחת חג שבועות.
המותג אלפרו מציע מתכון חגיגי לעוגת תפוחים טבעונית ומושקעת, ללא גלוטן וללא חלב, המתאימה לארוחת חג שבועות.
לעוגה בגודל תבנית 26
מרכיבים
לתפוחים בקרמל ועיטור שקדים:
3 תפוחים ירוקים, מקולפים ופרוסים לפלחים
75 גרם מרגרינה בטעם חמאה או שמן קוקוס
1 כוס סוכר חום
3 כפות אלפרו סויה לבישול
1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים
לבלילה
1 כוס משקה שקדים אלפרו
1 גביע מעדן סויה אלפרו בטעם קרמל
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
1/3 כוס שמן קנולה
2 כוסות קמח לבן
3 כפות קורנפלור
1 שקית אבקת אפייה
לקרם וניל-שקדים
1 כוס משקה שקדים אלפרו
1 כוס שמנת מתוקה פרווה
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
.1מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים 2 תבניות בקוטר 26 ס"מ בנייר אפיה.
2. לקרמל: במחבת עמוקה על אש בינונית ממיסים מרגרינה / שמן קוקוס. מוסיפים סוכר חום, מערבבים עם כף עץ ומביאים לבעבוע עדין. מנמיכים את האש, מוסיפים אלפרו סויה לבישול ובוחשים נמרצות. כאשר התערובת מסמיכה, מסירים מהאש ויוצקים 2/3 מהקרמל מעל תבנית מרופדת בנייר אפייה. מוסיפים לקרמל הנותר במחבת שקדים מולבנים פרוסים ומערבבים היטב. מניחים בצד.