מרק תירס , מאת השף: גיא פרץ
באדיבות: מסעדת צ'יינה לי – ת"א
מרק תירס , מאת השף: גיא פרץ
חומרים:
3 ליטר ציר ירקות או עוף. או מרק מוכן מאבקה.
2 קופסאות שימורי תירס
1/2 כוס סוכר
כפית מלח
3 כפות קורנפלור
כוס מים
3 ביצים
אופן ההכנה:
* מסננים את התירס וטוחנים בבלנדר
* מרתיחים את הציר בסיר
* עם הרתיחה מוסיפים את התירס, הסוכר והמלח
* מערבבים 3 כפות קורנפלור בכוס מים.
* שופכים את תערובת הקורנפלור למרק הרותח תוך ערבוב תמידי
* אם המרק אינו סמיך דיו, ניתן להכין בלילה נוספת.
* טורפים את הביצים בכלי נפרד.
* מכבים את האש ויוצקים את תערובת הביצים בזרם דק ובתנועות סיבוביות אל תוך המרק.
* ממתינים כמה שניות ומערבבים את המרק ליצירת 'נטיפי ביצים'.
באדיבות: מסעדת צ'יינה לי – ת"א