"מכללת השף" – רשת ארצית ללימוד מקצועות הבישול והאירוח מציגה לקראת החורף:את מתכון המקורי ביותר למרק שעועית ועלי סלק, שנותן לנו לגימה של בריאות והנאה בימי הגשם הסוערים. מרק עשיר עם עדשים לבנים ומבחר של תבלינים אקזוטיים.
המתכון המקורי ביותר למרק שעועית ועלי סלק, שנותן לנו לגימה של בריאות והנאה בימי הגשם הסוערים. מרק עשיר עם עדשים לבנים ומבחר של תבלינים אקזוטיים.
500 גר' שעועית לבנה יבשה (משרים למשך לילה)
1 ראש שום
1 ק"ל סלק עלים
רבע כוס שמן זית
4 ליטר מים
קליפת לימון מגורדת מלימון 1
100 מ"ל לימון סחוט
1 כפית מלח
1 כפית כמון טחון
1 כף פפריקה מתוקה
חצי צילי גרוס
אופן הכנה:
* קוצצים את השום, ומחממים את השמן בסיר עמוק.
* מוסיפים את השום לשמן ומזהיבים קלות מוסיפים את העצמות
* הפפריקה ומייד מוסיפים את השעועית מערבבים
* ומוסיפים את המים. ומבשלים עד לריכוך השעועית (בערך שעה).
* לאחר ריתוך מוסיפים את עליי הסלק הקצוצים מתבלים ומבשלים לעוד 10 דקות בלהבה נמוכה
* לפני ההגשה מוסיפים את הלימון ומגישים חם.
באדיבות "מכללת השף" – רשת ארצית ללימוד מקצועות הבישול והאירוח.