מתכון מרק קובה סלק באדיבות שף לירן גבאי, השף של פלאפל גבאי המיתולוגי ושל רשת מאצ'ו מאצ'ו
רכיבים למרק:
3 ליטר מים רותחים
4 סלקים
5 מקלות סלרי
1 בצל קצוץ
כף רסק עגבניות
1 כף מלח
4 כפות שמן לטיגון
1 כף סוכר
¼ צרור פטרוזיליה
¼ צרור נענע
2 לימונים סחוטים
חומרים לקובה:
½ קילו סולת
½ 1 כוס מים
½ כפית מלח
למילוי:
500 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים קצוצים
חופן פטרוזיליה קצוצה
½ כפית מלח
½ כפית בהרט
½ כפית פלפל שחור
אופן הכנת הקובות:
1. מערבבים היטב סולת, מים ומלח, ומניחים את התערובת לנוח 15 דק'.
2. מערבבים את כל חומרי המילוי היטב בידיים משומנות מעט, פותחים את הבצק ליצירת כיס, ממלאים, וסוגרים היטב.
אופן הכנת המרק:
1. מקלפים את הסלק וחותכים אותו לקוביות.
2. מחממים סיר עם שמן ומטגנים את הבצל והסלרי עד להזהבת הבצל.
3. מוסיפים את הסלק ומערבבים כ-3 דקות על אש נמוכה.
4. מוסיפים את המים, התבלינים היבשים והלימון.
5. מוסיפים את הקובות בזהירות ומביאים לרתיחה.
6. מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות.
7. מוסיפים את הנענע והפטרוזיליה ומבשלים 5 דקות נוספות.