אין כמו מרק, בשביל לחמם את הגוף והאווירה ביום חורף קר, על אחת כמה וכמה כשמדובר במרק עגבניות! אבל יש כאלו שצריכים (אוהבים) יותר מזה. ברילה מציעה את הפתרון: מרק עגבניות עם כוכבים
אין כמו מרק, בשביל לחמם את הגוף והאווירה ביום חורף קר, על אחת כמה וכמה כשמדובר במרק עגבניות! אבל יש כאלו שצריכים (אוהבים) יותר מזה. ברילה מציעה את הפתרון: מרק עגבניות עם כוכבים
מה צריך ?
1 בצל חתוך לקוביות * 3 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות * 1 גזר חתוך לקוביות * 3 שיני שום פרוסות * 3 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות * 1 כוס כוכבים של ברילה * מעט שמן זית * 2 צנצנות רוטב נפוליטנה בזיליקום של ברילה * 3 כוסות ציר ירקות או מים * מלח לפי הטעם * טבסקו לפי הטעם * מעט סוכר * שמנת מתוקה (לא חובה).
מה עושים ?
* מחממים מעט שמן זית בסיר רחב וכבד ומאדים בו את קוביות הבצל עד לשקיפות.
* מוסיפים את פרוסות השום ולאחר דקה את שאר הירקות וממשיכים לאדות כ- 2-3 דקות נוספות.
* יוצקים את רוטב הנפוליטנה של ברילה לסיר ויוצקים את המים.
* מרתיחים ומבשלים על להבה נמוכה כ- ½ שעה.
* מוסיפים את הכוכבים של ברילה, מבשלים כ- 5 דקות, מתבלים, טועמים, משפרים טעם ומכבים את האש.
מה מומלץ ?
לצקת את המרק לקעריות הגשה, ולהוסיף כף שמנת מתוקה במרכז.
בתיאבון