מתכון להכנת מרק עגבניות עם אורז ופסטיס.
מאת: ניסים לוי , שף מלון "רימונים אילת ".
מתכון להכנת מרק עגבניות עם אורז ופסטיס.
מאת: ניסים לוי , שף מלון "רימונים אילת ".
חומרים ל 12 מנות
6 כפות שמן
3 בצלים חתוכים לקוביות
2 שומר חתוך לקוביות
6 שיני שום קצוצים
10עגבניות טריות חתוכות לקוביות
150 גרם רסק עגבניות
1 כוס אורז
1 צרור שמיר קצוץ
½ 1 כף סוכר
2 כפות מלח
½ כף פלפל שחור
1 כף מרק עוף
¼ כוס פסטיס /ערק
½ 2 ליטר מים
אופן הכנה :
* בסיר גדול מאדים את הבצל .
* מוסיפים את השומר וממשיכים לאדות עד לקבלת צבע צהוב .
* מוסיפים את הפסטיס/ ערק וממשיכים לאדות כ-5 דקות .
* מוסיפים את העגבניות הטריות והשום תוך כדי ערבוב מתמיד .
* מוסיפים את רסק העגבניות התבלינים המים והאורז ומבשלים כשעה .
* אפשר להוסיף כוסברה למי שאוהב .
( אני לא ממליץ לקשור עם קמח כי האורז מפריש עמילן )