באדיבות הבשלן מאיר בולקה עבור ברילה
מרק מינסטרונה הוא המרק שהכי מתאים לימי הסתיו (או החורף הישראלי), בהם הימים עוד לא ממש קרים והגשם מבקר רק לעיתים ולא באופן קבוע.
אפשר להכין את המרק בדיוק על פי הספר ומומלץ לפנק את עצמנו בתוספת פסטה מובחרת במרק.
רכיבים:
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 קופסת עגבניות חתוכות
3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
6 ענפי סלרי קצוצים, ללא העלים
שורש סלרי קלוף וחתוך ל4 או עלי מנגולד
2 בצלים חתוכים גס
5-6 פטריות שמפניון חתוכות גס
2 כוסות שעועית ירוקה עם התרמילים (אפשר להשתמש בשקית קפואה)
2 כוסות שעועית צהובה עם התרמילים (אפשר להשתמש בשקית קפואה)
1 חבילת פסטה ברילה מכל סוג
½ כוס פרמזן מגורד (לפי הצורך, לא חובה)
3 כוסות ציר מרק ירקות
שלבי ההכנה:
בסיר גדול מאדים את כל הירקות (עגבניות טריות, גזרים, סלרי, בצל, פטריות, שעועית ירוקה, שעועית צהובה) עם מעט שמן זית. מתבלים עם מלח ופלפל שחור ומוסיפים את העגבניות החתוכות שבקופסא, מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה.
מכסים במים עד לגובה ¾ מגובה הסיר ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים את האש עד לבעבוע קל.
מכינים את הפסטה על פי ההוראות שעל האריזה אך מוציאים לפני הזמן את הפסטה כשהיא במצב "אל דנטה" ולא מוכנה עד הסוף.
מסננים את הפסטה ומוסיפים את הפסטה לסיר המרק ¼ שעה לפני ההגשה.
מפזרים מעל גבינת פרמזן מגורדת.