מתכון למרק ירקות עם גריסים באדיבות שף לירן גבאי, השף של פלאפל גבאי המיתולוגי ושל רשת מאצ'ו מאצ'ו
מרק ירקות עם גריסים
רכיבים:
½ כוס גריסים
3 תפוחי אדמה
3 קישואים
½ צרור פטרוזיליה
½ צרור כוסברה
½ צרור סלרי
כפית כורכום
כפית מלח
כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
1. חותכים את הירקות לפי הטעם (קצוץ קטן או חתוך גס).
2. מכניסים את כל הרכיבים, פרט לכוסברה, הפטרוזיליה והגריסים, יחד לסיר.
3. מכסים במים ומביאים לרתיחה.
4. שוטפים את הגריסים היטב ומכניסים לסיר.
5. מבשלים כשעה על אש נמוכה.
6. לאחר כשעה של בישול מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה.
7. מכבים את האש ונותנים למרק "לנוח" מכוסה כ-5 דקות.
טיפ: ניתן לטגן את הירקות לפני הבישול להוספת טעם.