מאת השף: רובי קורדובי
שף הבית של חברת "תבואות"
מרק חרירה מרוקאי אותנטי
מאת השף: רובי קורדובי
שף הבית של חברת "תבואות"
מרק חרירה מרוקאי אותנטי (10-8 מנות)
חומרים:
1 שקית תערובת קטניות אורגנית של "תבואות" (500 ג"ר)
1/4 כוס שמן זית מאיכות טובה
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
2 גבעולי סלרי אמריקאי פרוס דק
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
8 שיני שום כתוש פרוסות דק
3 עגבניות גדולות ובשלות מגורדות על פומפיה
2 לימונים טריים סחוטים
5 כפות אבקת מרק עוף + כף מלח
תבלינים – כפית פלפל שחור+ 2 כפות כמון +1 כף כורכום + כף שטוחה צ'ילי גרוס חריף + 2 כפות סוכר
2 ליטר מים
1/2 חב' כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
* שוטפים את תערובת הקטניות האורגנית היטב ומניחים במסננת.
* בסיר רחב עם תחתית עבה מאדים את ירקות השורש(סלרי, בצל, גזר)כשלוש דקות בשמן הזית.
* מוסיפים את פרוסות השום ואת התבלינים ומבשלים תוך כדי ערבוב כשתי דקות נוספות.
* מוסיפים את אבקת מרק העוף והקטניות לעוד שתי דקות תוך כדי ערבוב.
* מוסיפים את המים מביאים לרתיחה,מנמיכים ומבשלים כחצי שעה.
* מוסיפים את העגבניות, המלח, הסוכר ומיץ הלימון טועמים ומשלימים טעם במידת הצורך.
* מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה נוספת מוסיפים על המרק להיות סמיך והקטניות רכות
* מכבים האש, מוסיפים את הכוסברה, יוצקים לצלחות, מוסיפים מעט שמן זית ומגישים.
טיפ: ניתן לבשל את אותו מרק בתוספת קוביות קטנות של בשר בקר. את הבשר מוסיפים בשלב שבו מוסיפים את הקטניות ומבשלים כחצי שעה נוספת עד לריכוך הבשר