לקראת החורף: מתכון להכנת מרק חצילים ובטטה בחלב קוקוס חורפי במיוחד . מאת: שף ישראל פלומבו, השף של מלון מרינה תל אביב
לקראת החורף: מתכון להכנת מרק חצילים ובטטה בחלב קוקוס חורפי במיוחד . מאת: שף ישראל פלומבו, השף של מלון מרינה תל אביב
המרכיבים:
1 חציל בינוני לא קלוף וחתוך לקוביות
1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות
1 בצל גדול קצוץ
1 פחית חלב קוקוס
1 כף קמח מנופה
ליטר וחצי ציר עוף או מים קרים
כפית גדושה עלי קורנית טריים.
אופן ההכנה:
* מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את החציל וממשיכים לערבב כ-2 דקות ואז מוסיפים גם את הבטטה.
* מפזרים את הקמח, מוסיפים מלח ופלפל לבן ובוחשים.
* מוסיפים את הנוזל הקר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.
* טוחנים הכל במעבד מזון, מחזירים לסיר ומוסיפים את עלי הטימין (בלי הגבעולים רק את העלעלים הקטנים).
* מוסיפים את חלב הקוקוס, מרתיחים ומשלימים מלח ופלפל במידה וחסר.