מנה חמה עשירה ומזינה המתאימה במיוחד לימי החורף הקרים.
מומלץ להגיש את מרק החומוס עם בשר כמנה ראשונה לארוחה גדולה, אם כמנה אחת גדולה בתוספת לחם או כארוחה בפני עצמה.
מאת: מאיר רוזנברג – שף מלון "רימונים גלי כנרת"
מנה חמה עשירה ומזינה המתאימה במיוחד לימי החורף הקרים.
מומלץ להגיש את מרק החומוס עם בשר כמנה ראשונה לארוחה גדולה, אם כמנה אחת גדולה בתוספת לחם או כארוחה בפני עצמה.
מאת: מאיר רוזנברג – שף מלון "רימונים גלי כנרת"
חומרים:
250 גרם גרגרי חומוס יבשים
250 גרם בשר מספר 8 (לא מעובד)
1 גזר חתוך קוביות
1 בצל קצוץ
1/2 כוס סלרי קצוץ
2 שיני שום קצוץ
1 כף אבקת מרק דגש
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
4 כפות שמן
10 כוסות מים
אופן הכנה:
* משרים את החומוס במים למשך 24 שעות. שוטפים ומבשלים עד 3/4 ריכוך ב-4 כוסות מים ומסננים.
* חותכים את הבשר לקוביות בגודל של 1 ס"מ ומקפיצים בשתי כפות שמן. מוספים 6 כוסות מים ומבשלים בחום נמוך.
* במקביל מקפיצים את הגזר הבצל והסלרי והשום ב-2 כפות שמן.
* לקראת ריכוך הבשר מוספים את הירקות והחומוס המבושל לסיר.
* מוספים את התבלינים ומבשלים עוד מספר דקות.