המתכון מוגש באדיבות רשת מרכזי היום של מלב"ב – העמותה המקצועית המובילה בטיפול בחולי דמנציה לסוגיה ואלצהיימר ובבני משפחותיהם בישראל.
הכנת המרק נעשתה במסגרת פעילות תראפוטית במועדון הזיכרון לדוברי אנגלית במלב"ב, בה באמצעות החייאת העבר הרלבנטי, העלה כל חבר מזיכרונו את הטעמים שאהב בילדותו.
המתכון מוגש באדיבות רשת מרכזי היום של מלב"ב – העמותה המקצועית המובילה בטיפול בחולי דמנציה לסוגיה ואלצהיימר ובבני משפחותיהם בישראל.
הכנת המרק נעשתה במסגרת פעילות תראפוטית במועדון הזיכרון לדוברי אנגלית במלב"ב, בה באמצעות החייאת העבר הרלבנטי, העלה כל חבר מזיכרונו את הטעמים שאהב בילדותו.
המצרכים:
4 גרונות עוף
3 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים קטנים
5 בצלים קצוצים דק
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
נתח דלעת חתוך לקוביות קטנות
4 שיני שום קלופות וכתושות
4 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות קטנות ללא העלים.
צרור פטרוזיליה
צרור שמיר
צרור נענע
מקל קינמון
פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור גרוס
שמן זית
מים
אטריות אורז (אופציונאלי)
סיר בישול גדול עם מכסה
שקית בד לעשבי התיבול
…והרבה אהבה
אופן ההכנה:
* לטגן את הבצל עד שיזהיב.
* להוסיף לסיר מים ולמלא אותו עד חציו ולחמם על אש גדולה.
* להוסיף את גרונות.
* להוסיף את כל הירקות החתוכים.
* להוסיף את השום.
* להכניס לשקית הבד: פטרוזיליה,שמיר,נענע ומקל קינמון,
* לסגור את השקית ולהכניס למרק
* לאחר הרתיחה להעביר לאש נמוכה מאוד.
* להוסיף מלח, פפריקה ופלפל לפי הטעם.
* לכסות ולהשאיר על האש למשך שעתיים.
* להוציא את שקית הבד מהסיר.
* להוסיף את אטריות האורז.
* להגיש חם בקערית מרק ולהזליף מעל כל מנה שמן זית כמות נדיבה.
* אפשר לקשט בעלי נענע.